Lumikuningatar-elokuva ehdokkaana Grimme-palkinnon saajaksi kahdessa kategoriassa

Saksalaisen Kinderfilm GmbH:n ja Visual Norden Oy:n yhteistuottama elokuva Lumikuningatar on saanut kaksi ehdokkuutta maineikkaan saksalaisen tv-palkinnon Grimmen saajaksi. Ehdokkuudet tulivat parhaan fiktion ja NRW-osavaltion erikoiskulttuuripalkinnon sarjoissa. Lumikuningatar on lastenelokuva, jossa Gerda joutuu lähtemään pelastamaan ystäväänsä Kaita kylmästä Pohjolasta. Ohjaaja Karola Hattop on saanut ehdokkuudet elokuvillaan myös aiemmin: ”Wer küsst schon einen Leguan?” (2003) ja ”Prinz und Bottel” (2009).

”Kinderfilmille Lumikuningatar oli ensimmäinen eurooppalainen yhteistuotanto, jota olimme tekemässä. Tuotanto oli vaativa niin tuottajille kuin tiimille kameran edessä ja takana. Se mitä lopulta saatiin aikaan, on hyvin erityinen elokuva. Siinä yhdistyvät liikuttava tarina ja erityisen kauniit kuvat,” Grimme-ehdokkuudesta iloitseva saksalainen tuottaja Ingelore König kertoo. Myös suomalaiselle Visual Nordenille elokuva oli ensimmäinen yhteistuotanto. ”Elokuvaa valmistellessa kuulimme useasta suusta vahvoja epäilyksiä hankettamme kohtaan. Valmiin työn saama tunnustus tuntuu tässä mielessä erityisen hyvältä koko työryhmän puolesta, ” hehkuttaa vuorostaan suomalainen tuottaja Pasi Hakkio.

Lumikuningatarta kuvattiin Rovaniemellä ja Ylläs-Pallastunturin kansallispuistossa maaliskuussa. Saksassa elokuva sai tv-ensi-iltansa viime vuoden lopulla 26.12. Suomessa elokuva tulee teattereihin joulukuussa 2015. Elokuvan nimiroolissa on suomalainen Linda Zilliacus.

Elokuvan tiedot
„Die Schneekönigin“ / ”Lumikuningatar
Flora Li Thiemann, Kristo Ferkic, Linda Zilliacus, Annette Frier, Liisi Tandefelt
Käsikirjoitus: Anja Kömmerling, Thomas Brinx
Ohjaus: Karola Hattop
Budjetti: 1,6m€
Tuotantoyhtiö: Kinderfilm, Visual Norden

Lisätiedot:
Tuottaja
Pasi Hakkio
050-3593512
pasi.hakkio@visualnorden.fi